• Geslaagd concert eerste lichting muzikanten

Geslaagd concert eerste lichting muzikanten

Spannende avond in een volle Club Vibes zaterdag 5 maart 2016. De deelnemers aan de eerste versie van Senioren Pop Maastricht presenteerden op het podium voor een volle club wat ze afgelopen twaalf workshops hadden opgestoken. “Tot volle tevredenheid van muzikanten en publiek. Het leek af en toe de Ahoy wel, zo werd meegezongen”, stelde  initiatiefnemer Leo Kruijt vast na afloop. “Op naar een tweede seizoen.”

2 Basses
De avond werd geopend door de ‘Zangria’s, een kwartet dat zes zangeressen telde en meerstemming a-capella werk bracht dat deed denken aan de Andrew Sisters en The Roches.
Vervolgens de eerste ‘Senioren-band’, 2 Basses; een mooie bezetting met twee toetsenisten. Zij brachten een korte set met ouder en nieuw repertoire, met een verrassend ‘Calm after the Storm’, het bijna winnende Songfestival lied van de Common Linnets van Ilse DeLange en (tegenwoordig) JB Meijers. Uiteraard klonk de nervositeit af en toe door, maar dat hoort bij een eerste optreden na twaalf repetities. Weinig bands zullen zich dan al bloot willen geven op de bühne.

My Generation
Na een gastoptreden van een kwartet leerlingen van en met de bandcoach Patrick Schappert (vier gitaristen en een zangeres) was het de beurt aan de tweede band, met de toepasselijke naam My Generation. Verrassend onderdeel hiervan vormde een blazerssectie met twee saxen en een trompet. Dat drukte natuurlijk een stempel op de arrangementen en de nummerkeuze. Opvallend en niet zo voor de hand liggend voor een eerste optreden waren daarin Sir Duke, van Stevie Wonder, en Pick Up the Pieces van The Average White Band. “Een hele uitdaging waar we aanvankelijk een hard hoofd in hadden”, volgens een van de muzikanten. Maar de bandcoach had het goed gezien en gehoord: de muzikanten kregen het onder de pet.

Speelplezier
Het finale feestnummer I Will Survive (Gloria Gaynor) werd door alle muzikanten op een vol podium ten gehore gebracht.
Conclusie: het speelplezier en enthousiaste spatte af van de muzikanten. Maastricht is weer een twintigtal gemotiveerde muzikanten rijker. Tot volgend seizoen!